Flyg till Koh Phangan

flyg

Den flygplats som ligger närmast Ko Phangan är den som ligger i Koh Samui. Bangkok och Phuket har täta flygförbindelser med Ko Samui. Flyg går även dagligen från U-Tapao och Singapore, varje vecka från Chiang Mai och Kuala Lumpur.

Från flygplatsen i Ko Samui är det en enkel sak att hitta förbindelser till färjan som tar besökare vidare mot slutdestinationen. Färjorna avgår flera gånger dagligen. Den sista färjan lämnar fastlandet i skymningen.

Flygplatsen i Surat Thani ligger lite längre bort än den i Koh Samui vilket innebär att resan till färjeläget tar längre tid, men i gengäld är resan från Bangkok betydligt billigare.

Från Ko Samuis Big Buddah-pir går minst tre färjor per dag direkt till Haad Rin. Från pirerna i Nathon och Mae Nam går också flera färjor till Thong Sala varje dag.

Lomprayah katamaranen går tre gånger dagligen medans Songserm Express kör två färjor per dag.

Vill man förlänga upplevelsen som resan innebär är det även möjligt att ta ett tåg från Bangkok till tågstationen i Surat Thani, varifrån man tar en buss till färjan som går till Ko Phangan. Smidigast är att välja nattåget. Biljetter som gäller för hela resan finns att köpa på Hualamphong-stationen i Bangkok.

Flyg från Stockholm till Koh Samui kostar från ca 6000 kr tur/retur och bokas bäst hos Bokasmart.se. Läs mer om Koh Samui på vår reseguide om Koh Samui.

 

No reviews yet.

Leave a Reply